Het tweede deel van mijn zomer in Berlijn staat verrassend genoeg bol met foto’s uit Nederland. Met Down The Rabbit Hole, een week lang cityhoppen en het jaarlijkse barbecue-feest, is er genoeg te laten zien. Maar ook Berlijn deed deze zomer zijn best, we huurden een boot, gingen naar Lollapalooza en op een nieuw abandoned avontuur!

Zoveel liefde voor Down The Rabbit Hole!! See you next year ūüźį

Never enough ijsjes! Als je ooit in Berlijn bent in de zomer, heb ik nog wel een lijstje van ijszaken die je móet bezoeken, waaronder Vanille&Marille!

Mijn kennis van cultureel Berlijn mocht wel weer even een boost krijgen. Ik houd ontzettend van musea maar ga er toch niet vaak heen, meestal slenter ik door een wijk in plaats van op een vrije dag een museum in te stappen. Gelukkig is een aantal vrienden cultureel iets beter onderlegd en kan ik vaak aanhaken om naar een tof museum te gaan, zoals dit keer bij Hamburger Bahnhof!

Hamburger Bahnhof
Invalidenstraße 50-51
10557 Berlin

Ook cultureel verantwoord: het bezoek aan de Blain|Southern Galerie aan de Potsdamer Straße. Deze galerie, met vestigingen in Berlijn en Londen boekt regelmatig te gekke artiesten en is, bij bezoek aan een van beide steden, goed om in de gaten te houden!

Blain|Southern
Potsdamer Straße 77-87
10785 Berlin

De tweede reis naar Nederland in 2 maanden was voor het jaarlijkse Schaf&Schlaf, een barbecue kampeerfeest op de boerderij van mijn moeder. Het is altijd zo’n feest om iedereen daar te zien en gezellig, onder het genot van lekker eten en drinken, bij te kletsen.

Als afsluiter van de 5e editie Schaf&Schlaf kregen we dit plaatje voorgeschoteld.

We aten in Arnhem bij Thialf, een fijn restaurant in een oud zwembad in het Spijkerkwartier (mijn oude buurt!).

Thialf
Dullertstraat 33-1
6828 HJ Arnhem

OH HET STRAND!!! Ik was dit eerlijk gezegd alweer helemaal vergeten maar onze week Nederland bracht ons ook naar Haarlem en dus voor eventjes het strand! Wat heb ik dit gemist zeg, zo fijn die harde wind snijdend in je gezicht.

Tijdens Down The Rabbit Hole werd mijn liefde voor Moderat bevestigd en ik moest dan ook wel naar de show in Berlijn, een toffe thuiswedstrijd voor een geweldige act, dat wilde ik echt niet missen! Gelukkig was mijn liefde tijdens DTRH overgeslagen en kwam de rest naar Berlijn om de beste show van het jaar te zien.

Maar voordat het tijd was voor Moderat gingen we, zoals altijd, even naar Cassiopeia en probeerden we de nieuwe Thaise barbecue Khwan uit. O.M.G. Wat bi-zar lekker zeg!! Ik kan echt niet wachten om hier weer eens heen te gaan!

Khwan
Revaler Str. 99
10245 Berlin, Germany

Oh Moderat. Oh oh <3

De zomer in Berlijn was kort maar krachtig, en tijdens een van de √©cht zonnige dagen huurden we een boot en vaarden we de Spree over. Berlijn op z’n best.

De blauwe bus van Jones Ice Cream stond dit jaar op Lollapalooza Berlin, dus natuurlijk moesten we daar een ijsje halen! Omdat ik net ein-de-lijk mijn allereerste zalmdöner had gegeten (tegenvaller overigens) bleef het bij één bolletje, maar mjam! Deze mag trouwens ook op het ijsjeslijstje.

Eva Kuipers?

Beatsteaks was een van de redenen dat ik het ticket voor Lolla persé wilde kopen, maar de Duitse helden vielen dit keer toch een beetje tegen. Goddank was daar Marteria om het goed te maken, halleluja wat was dat een toffe show! Mocht iemand zich geroepen voelen mee te gaan op 18 december in Berlijn, let me know!

Deze zomer bezocht ik ook eindelijk eens de bearpit karaoke in Mauerpark. Dit stond al zo lang op mijn Berlijn wishlist en was zóveel leuker dan ik had verwacht!

Een nieuw abandoned avontuur bracht ons naar J√ľterbog, een verlaten nederzetting ten zuiden van Berlijn. V√©√©l verlaten gebouwen en veel geschiedenis op zo’n groot terrein. Een blog volgt snel, de foto’s staan al klaar! Be prepared op veel moois!

Deze zomer ben ik begonnen met therapie, vechten tegen de burn-out, mijn anxiety en twijfels. Onderweg probeer ik altijd mijn hoofd leeg te maken, rustig door de nieuwe straten te fietsen en te genieten van wat ik zie. Het is lastig maar soms, heel soms lukt het. Zoals bij deze mooie kever.

Ik praat jullie snel weer bij over de rest, maar heb ook nog zoveel lekkere recepten te delen dat ik bijna niet kan kiezen waar ik zal starten!

Share: