Alles is lang geleden, de laatste post, de laatste Days in Berlin, de laatste update over hoe het gaat. En des te langer het duurt, des te lastiger wordt het om weer te starten. Maar een update over deze zomer, over wat we allemaal gedaan hebben (veel!) en waar we allemaal gegeten hebben (overal!) lijkt me wel een goede post om mee te starten. Dan laat ik daarna de rest rustig aan mijn creativiteit (meer dan genoeg!) over.

Deze zomer was zo heavy en zo vol met leuke dingen, dat ik heb besloten mijn Days Of Berlin in twee stukjes te hakken, zodat jullie niet halverwege met angstzweet op je bovenlip zitten te kijken en wanhopig zullen denken “HOE LANG DUURT DIT NOG!?”. Hopelijk is dat goede voornemen gelukt.

Voordat de zomer volledig losbarstte (was hij dat überhaupt wel dit jaar eigenlijk?), deed ik met Marjolein iets wat we beiden al heel lang eens wilden doen: we huurden een kraampje op Mauerpark en verkochten daar onze oude kleding, interieurdingetjes, kleding, boeken en nog meer kleding.

Ook verkocht ik er deze, door mijn moeder, zelfgemaakte macraméhangers. Wil je die nou ook in je huis? Check dan even EvainBerlin.com! #nospon

Een paar dagen later gingen Joppe en ik naar Sofia. Ik had Joppe dit weekendje weg cadeau gedaan voor zijn verjaardag, stiekem vind ik dat altijd de leukste cadeautjes om te geven (en te krijgen *hinthint). Er komt nog véél over Sofia de komende weken, zo zijn we naar het verlaten Budludzha geweest, hebben we veel street-art gezien en veel lekkers gegeten!

In Berlijn genoten we op een zonnige zondag van het altijd epische uitzicht vanaf de Klunkerkranich. Mocht je deze bar nog niet kennen: hij bevindt zich op het bovenste parkeerdek van de Neukölln Arcaden en is ontzettend tof om te bezoeken als je eens in Berlijn bent!

Klunkerkranich
Karl-Marx-Straße 66
12043 Berlin

Oh laten we dit niet vergeten. Een van de fijnste Italiaanse restaurants in Berlijn is Saporito, deze zit aan de M10 (de tramlijn tussen Prenzlauerberg en Friedrichshain) en is echt een moetje als je van lekker Italiaans eten houdt en in één van beide wijken verblijft. Marjolein en ik hadden hier onze dinner-date terwijl Joppe lag te bikkelen in een ziekenhuis in de buurt. Niks heftigs hoor, het was een geplande operatie en alles is weer helemaal ok!

Saporito
Straßmannstraße 21
10249 Berlin

Dé ijs-ontdekking van deze zomer is toch wel Jones in Schöneberg. Letterlijk 10 minuten van mijn huis af zit een ijsjeszaak met de beste hoorntjes én de lekkerste ijscombinaties die je maar kunt bedenken.

Jones Ice Cream
Goltzstraße 3
10781 Berlin

Bovenstaande ijsjes at ik met de lieve Marlon en Marjolein, waar ik deze zomer wel veel meer mee at trouwens.

Waaronder in BRLØ, een biergarten gelegen in Gleisdreieck. BRLØ is stiekem iets meer dan een normale biergarten, ze brouwen zelf hun bier en serveren de meest bijzondere gerechten, hier geen schnitzel of curryworst maar gefermenteerde bietjes (JUM!), heerlijke spare-ribs en pulled mushrooms.

BRLØ
Schöneberger Str. 16
10963 Berlin

Marjolein en ik gingen ook nog op ontdekking in Schöneberg en aten daar bij de Sardinen Bar. Een restaurant met… sardientjes. Klinkt misschien wat saai, is het helemaal niet! Ze hebben een uitgebreide selectie van diverse sardientjes die door de verschillende bereidingswijzen toch weer allemaal anders smaken.

Sardinen Bar
Grunewaldstraße 79
10823 Berlin

Het was ook weer tijd voor een nieuw urbex-avontuur. Dit keer ging ik met bezoek naar Chemiewerk Rüdersdorf. Misschien komt die locatie je wel bekend voor, ik bezocht ‘m namelijk vorige winter eerder al eens maar toen was het stervenskoud en kon ik met moeite een paar foto’s schieten. Deze keer was ik er een stuk langer en ook daar komt natuurlijk een Rüdersdorf Revisited-post van!

We gaan weer even verder met het eten hoor, daar stonden de afgelopen maanden (en mijn buik) echt bol van. Voor ons 7-jaar samenzijn, had Joppe een hele dag gepland (waarvan de helft vanwege mijn burn-out in het water viel maar positive thoughts!), die eindigde bij VOLT. VOLT is een van die restaurants die al vrij lang op mijn eetlijstje stond maar waar ik altijd vond dat je er alleen met een bijzondere reden heen moest. En die reden was er dus. En het was zó ontzettend lekker! De sfeer is erg casual en zelfs een beetje industrieel, mede dankzij de locatie in een oud elektriciteitsstation.

VOLT
Paul-Lincke-Ufer 21
10999 Berlin

De allerallerliefste Danielle was samen met Oscar op bezoek. Ik ken Danielle al meer dan 13 jaar (toch, Daan?) en dat begon allemaal doordat we allebei blogden op web-log! Het contact loopt altijd met vlagen maar als we elkaar weer zien, is het alsof we elkaar nog elke dag spreken. Toen ze een lang weekend in Berlijn waren, moesten we dus wel afspreken. En dat ging van pizza bij Pizzaklub naar een lunch bij Bastard en een stel donuts bij Brammibals. Zo fijn!

Tijdens een van de vele bezoekjes aan BRLØ

Een van mijn vele droomauto’s

Dansen in Berlijn!

Sinds ik in Berlijn woon, heb ik al meerdere Koreaanse restaurants uitgeprobeerd, op zoek naar de beste bibimbap. Eerder was YamYam in Mitte altijd favoriet maar na meermaals een grote teleurstelling, waren we weer op zoek naar de volgende favoriete Koreaan. En die hebben we in WaWa gevonden, die dumplings zijn alleen al goddelijk maar de andere gerechten zijn ook overheerlijk!

WaWa
Grunewaldstraße 10
10823 Berlin

Zomerse namiddag bij BRLØ, foto’s door Marjolein!

Ons huis ligt tussen Schöneberg en Kreuzberg, een ideale ligging want de leukste cafe’s en restaurants bevinden zich op een paar minuten fietsen terwijl onze eigen buurt ontzettend rustig is. Maar soms, heel soms, kan ik er wel een beetje van balen dat ik niet in het midden van Friedrichshain of Kreuzberg woon, met al het geroezemoes en de talloze barretjes waar je op zondagochtend heerlijk kunt ontbijten. Gelukkig komt er bij ons in de directe buurt steeds meer, waaronder Be Coffee My Friend. Een mediterraanse lunch, brunch en koffietent waar het ontbijt echt ontzettend lekker is!

Be Coffee My Friend
Yorckstraße 60
10965 Berlin

Hoe briljant om de binnenkant van je loggia te verven? Ik vind ’t zo’n goed idee!

En met deze kleurrijke foto is het eerste deel van mijn Days in Berlin – the summer edition, tot zijn eind. Ben heel erg benieuwd of er nog leuke restauranttips tussen zitten die je nog niet kende.

In deel twee maak je onder meer kennis met Scott (maar let’s be honest, als je nog niet weet wie dat is, moet je me echt volgen op Instagram!), laat ik foto’s zien uit onze vakantie in Nederland, deel ik wat hoogtepunten van Lollapalooza en heb ik nog veel extra restauranttips!

Share: