Het waren een paar veelbewogen weken, het is een lekker cliché maar daarom niet minder waar. Van Berlijn trokken we naar Praag voor een lang weekend, waarna we ons balkon zomerklaar maakten en de eerste zomerse dagen in Berlijn vierden voordat ik weer naar Nederland ging voor feestvoorbereidingen. Veelbewogen weken dus, ik zei het toch?

Days in Berlin 020

We starten deze Days in Berlin nog wel in Berlijn. Deze grote, grijze kolos is de bunker Sammlung Boros. In deze bunker in Mitte vind je, in tegenstelling tot wat je misschien zult verwachten, kunst. Sammlung Boros is de privécollectie moderne kunst van het echtpaar Christian en Karen Boros. Elke vier jaar stellen ze een nieuwe expositie samen, bestaande uit nieuw en oud werk, en stellen dit tentoon in de vijf verdiepingen die de bunker telt.

Een bezoekje brengen aan de kunstbunker heeft nogal wat voeten in de aarde aangezien je niet zomaar binnen kunt wandelen. Er worden bijna dagelijks rondleidingen gegeven, in het Duits en Engels, maar om mee te lopen moet je op tijd reserveren. Mocht je een tripje naar Berlijn hebben gepland en een bezoek willen brengen aan Sammlung Boros, check dan snel hun website om een reservering te maken, de weekenden zijn soms drie maanden vooraf al volgeboekt.

Sammlung Boros
Reinhardtstr. 20
10117 Berlin

Days in Berlin 020

Daarna was het tijd voor Praag! In mijn eerdere blogpost deelde ik al wat foto’s maar ik wilde jullie wat snapshots niet onthouden.

Hierboven zie je ons botel Albatros. Na een rampzalige ervaring met Airbnb (weken nadien ben ik nog steeds met de klantenservice aan het bellen) verbleven we in dit hotel. Zo fotogeniek en een echte aanrader voor een verblijf in Praag!

Days in Berlin 020

Toegegeven: dit was echt een lucky shot maar ik vind ‘m nog zo gaaf!

Days in Berlin 020

Het botel vanaf onze favoriete beer garden van Praag. Ik deel snel een post met wat favoriete adresjes en daar komt deze beer garden natuurlijk ook tussen te staan!

Days in Berlin 020

En dit overheerlijke ontbijt. OH MY GOD. LOVE DIE WAFELS! Nu snel op zoek naar een café in Berlijn waar ik zulke wafels kan vinden.

Days in Berlin 020

Met onze vrienden uit Arnhem gingen we eten in het Aziatische tapasrestaurant Sansho, een echte aanrader waar ik al weken naar uitkeek en die alle verwachtingen meer dan waar maakte. Ik had alleen wat pech met een van de schaaldieren die onderdeel waren van het menu (juk, een slapeloze nacht als gevolg…) maar ik was de enige dus zal niet klagen ;)

Days in Berlin 020

Een van de café’s waar ik graag wilde ontbijten maar die achterbleef omdat we elke dag voor de wafels gingen, was Sisters. Op loopafstand van ons hotel, euhm botel*, kan je daar deze ‘open sandwiches’ eten, of zoals Joppe zei “gewoon boterhammen dus”. Maar wel ontzettend lekkere boterhammen!

*Neurie dus telkens ‘Hotel, botel, holiday iiiiin

Days in Berlin 020

Eenmaal thuis was het tijd om weer eens banana soft serve te maken. Deze combinatie met bevroren aardbeien, wat blauwe bessen en kokossnippers was echt om van te smullen!

Heb jij al eens soft serve gemaakt of zal ik wat recepten delen voor dit gezonde ijsje?

Days in Berlin 020

Weer in de auto! Dit keer naar het tuincentrum om ons balkon zomerklaar te maken. Scottie hielp aardig mee met het neuzen tussen alle plantjes en met een volle auto vertrokken we weer naar huis.

Days in Berlin 020

Süß toch?

Days in Berlin 020

Weliswaar niet onze bloemenzaak maar wel een plaatje met de bloesem voor de deur.

Zal ik Tina Nails even schrijven voor een samenwerking?

Days in Berlin 020

Days in Berlin 020

Days in Berlin 020

Genieten van de eerste zomerse dagen in mijn lievelings Berlijn biergarten Ponte Rosa en bij ijsjeszaak Jones!

Days in Berlin 020

Voor ik het wist, stond ik ineens tussen de lammetjes in Nederland.

Kort na Praag was het namelijk tijd om de trein te pakken naar mijn moeder om de voorbereidingen voor een wel heel bijzonder feest door te nemen… Ze gaat namelijk trouwen in juni! Het grote feest wordt op de boerderij gevierd en dus moesten we daar alles even rustig doorlopen en een planning maken voor de komende maand.

Days in Berlin 020

Days in Berlin 020

Met de lieve Talisa in Arnhem! (Je snapt wel dat ik ervan baal dat ik mijn zonnebril vergeten was, kleine oogjes door de felle zon.)
Joppe besloot spontaan om op Hemelvaartsdag de auto naar Nederland te pakken en we troffen onze lieve vrienden op het geweldige Arnhemse festival Hoogte80.

Days in Berlin 020

<3

Days in Berlin 020

Terug in Berlijn herontdekte ik de buddha bowl. Ik word zo langzamerhand een echte expert in het maken van de beste combinaties. Mijn lievelingsingrediënten blijven de gegrilde kikkererwten en zoete aardappel, maar ik ben druk bezig met het fotograferen van een aantal van mijn favoriete combinaties voor in een buddha bowl voor een aanstaande blogpost!

Rabarbertaart met meringue

Over foodposts geschreven… Heb je mijn laatste recept al gezien? Deze rabarber meringue taart is A-MA-ZING! Ik kan er soms nog niet over uit dat ik zulke dingen écht kan bakken.

Share: