Aan het eind van mijn laatste Days in Berlin kwamen de krokusjes net boven de grond, maar de lente heeft zich de laatste dagen echt laten zien. De bloesem versiert de straten van Berlijn, zonnige middagen spenderen we op Tempelhof en de biergartens openen ook langzaam maar zeker. Mijn favoriete seizoen is aangebroken!

Maar voordag we konden genieten van de lente in Berlijn, trokken we met een groepje voor een lang weekend naar Polen. Daar was de winter nog in al zijn kracht aanwezig en was het soms kouder dan koud. Het weekend stond voornamelijk in het teken van de verjaardagen die we gezamenlijk vierden, met taart, nachtelijk slingers ophangen en veel cadeautjes.

Terug in Berlijn, mocht ik op uitnodiging lunchen bij het nieuwe 1000 Grad. Dit Aziatische restaurant serveert voornamelijk kleine hapjes om te delen en deze waren dan ook niet aan te slepen. Een aanrader als je eens in Berlijn bent!

Meer over 1000 Grad lees je op The Boho Guide

1000 Grad
Kurfürstendamm 90
10709 Berlin

Travel Poland Stettin

Travel Poland Stettin

Lang bleven we echter niet in Berlijn, het volgende weekend pakten we onze auto (een prachtige oude Volvo V70, voor de geïnteresseerden) en reden we naar Stettin. Weer Polen dus. Dit stadje ligt zo’n 3,5uur rijden van Berlijn en leek me de perfecte getaway voor een weekendje weg. Echt een aanrader is de stad zelf niet, er is (naar mijn mening) erg weinig te doen maar in combinatie met de ligging zo vlak aan zee, hadden we een heerlijk weekend in de zon.

Een beetje random bloesem, want daar draait het deze editie natuurlijk allemaal om.

Kreuzberg Hotspot Lode&Stijn

De liefste en ik waren acht jaar samen en vierden dat met een diner bij Lode&Stijn. Dit restaurant in Kreuzberg wordt gerund door twee Nederlanders en stond al erg lang op mijn wishlist en voldeed aan elke verwachting. Het vastgestelde menu was overheerlijk, sprong goed in op de naderende lente en met de bijpassende wine pairing klopte elk hapje.

Lode&Stijn
Lausitzer Str. 25
10999 Berlin

Blossom in Berlin

Na een therapiesessie had ik een lunchdate met Marjolein en fietste ik een andere route dan normaal naar huis. Een extra grote verrassing om dit feestje op straat tegen te komen. Maakte mijn heftige sessie een beetje beter.

BlackbirdsandBlossom - Bikini Berlin Foodmarkt

We lunchten in Bikini Berlin, een concept mall bij Zoologischer Garten met het welbekende Neni en 24Hours Hotel in huis. De foodcourt van Bikini behuist meerdere lekkere keukens, waaronder een klein Poké tentje. Perfect voor deze zonnige dag op het terras.

Op een zonnige zondag was het tijd om eens écht op bloesemjacht door de stad te struinen. Met Marlon dook ik Prenzlauerberg in en fotografeerden we de welbekende watertoren, een van Berlijns mooiste Ubahn-haltes en nieuw werk van El Bocho.

In Mauerpark leek het wel zomer. Er werd gedanst, gebarbecued en veel genoten van de zon, kledingstukken gingen uit en biertjes werden koud geserveerd. Het toppunt van een zomerse zondag.

En uiteindelijk… de blossom! Ik krijg hier toch geen genoeg van, jullie?

Share: