Nu ik eindelijk mijn blog weer wat actiever update, is het ook hoognodig tijd voor een nieuwe Days in Berlin post. De laatste stamt zelfs uit oktober vorig jaar en in die 5 maanden is genoeg gebeurt! Deze Days in Berlin zit weer vol nieuwe Berlijnse hotspots, fijne avonturen en mooie momenten met Scot.

Hier begon het allemaal mee: de avond dat we Scot ontmoette. Hij woonde toen nog in zuid-oost Berlijn bij een pleegbaasje en was naarstig op zoek naar een nieuw huis. Hoe dat verder verliep, kun je in deze blogpost lezen!

Joppe en ik gingen een weekendje naar Krakow voordat ons nieuwe avontuur met Scot helemaal losbarstte. Op zondagochtend stonden we om half 7 (halleluja!) op om naar een speciale vintage markt te gaan en kwam ik dit plaatje tegen. En ja, die lensflare is echt de opkomende zon! De stad was geweldig en de blogposts volgen nog, beloofd!

Op een steenworp afstand van ons huis, vind je park Gleisdreieck. Sinds we Scot in huis hebben, ben ik daar bijna elke dag te vinden voor een uitgebreide wandeling.

Je ziet het er misschien niet aan af, maar daar staat Josh Homme te shinen. Ik heb nogal een haat/liefde-verhouding met Queens Of The Stone Age maar voor de liefde (die voor Joppe in dit geval) doe je alles en dus ging ik mee naar QOTSA in het Velodrom. En.het.was.geweldig! Deze zomer zien we ze weer bij Down The Rabbit Hole en ik heb er nu al zin in!

Aan de Maybachufer zit een nieuwe Italiaan: Ammazza che Pizza. De pizza’s zijn ontzettend lekker, in de zomer kan je ze lekker aan de kade opsmikkelen, aanrader!

Ammazza che Pizza
Maybachufer 21
12047 Berlin

Maar ook thuis werd overheerlijk gekookt, al zeg ik het zelf. Boven zie je de uiensoep die ik in mijn 7 favoriete vegetarische recepten al even noemde, de onderste foto is van honey baked zalm met hasselback aardappels en gekarameliseerde wortels, watertanden!

Tijdens ons tripje naar Nederland sliepen we een nachtje in Hotel Modez (treat yo’self!) en Scot was de koning van het hotel.

Ook hadden we bezoek uit Nederland van de liefste Pretzel!

Met Marjolein ging ik op date bij de nieuwe hotspot Night Kitchen. Bij Night Kitchen bestel je allemaal kleine gerechtjes om te delen, mijn lievelingsmanier van eten dus het was direct een goede match.

Night Kitchen
Oranienburger Str. 32
10117 Berlin

Wandelen door Kreuzberg <3

Beastie Boys op Rügen!

Koffie & taart bij Populus met de liefste Merel. Want als je niet kan kiezen, neem je gewoon alle taartjes!

Populus Coffee
Maybachufer 20
12045 Berlin

Terwijl ik wachtte op vriendinnetje Marlon, lunchte ik heerlijk bij Eliza. Een café met overheerlijk eten én waar je het hele interieur te koop is. Zo leuk!

Eliza
Sorauer Str. 6
10997 Berlin

Op een vrijdagmiddag werd ik ontvoerd door Joppe, we gingen last minute naar het Sächsische Schweiz en dat was geweldig! Meer foto’s zie je in deze post!

Er opende een nieuwe Koreaan in de Bergmannstraße, een uitgelezen moment om eindelijk weer eens Bibimbap te eten. Het was trouwens niet de beste bibimbap ever, die heb ik nog steeds bij WaWa in Schöneberg gegeten, maar de Korean BBQ schijnt erg goed te zijn, dus we gaan snel weer eens terug.

Seoul Kitchen BBQ Restaurant
Bergmannstraße 1
10961 Berlin

In de Bülowstraße opende eind vorig jaar het nieuwe Urban Nation. Deze galerie staat volledig in het teken van street-art en de kunstenaars hebben in opdracht van Urban Nation nieuwe werken gecreëerd die alleen hier te zien zijn. Zo tof! Voor liefhebbers van street-art is de Bülowstraße sowieso een aanrader, de straat zit vol geweldige kunstwerken en als klap op de vuurpijl dus het nieuwe street-art museum.

Urban Nation
Bülowstraße 7
10783 Berlin

Winterse middagen in december met kerstmarkten en glühwein.

Eindelijk heb ik de Bierpinsel gezien. Deze eyecatcher wilde ik al zó graag eens zien maar het kwam er nooit van, tot ik er ineens onverwachts bijna tegenaan liep, wat tof!

Bierpinsel
Schloßstraße 17
12163 Berlin

Aan de Boxhagener Platz verscheen eind vorig jaar ineens het nieuwe restaurant 1990 Vegan Living. Dit Vietnamese restaurant serveert (zoals je verwacht) alleen maar vegan gerechten en dat werkt ontzettend goed, een aanrader, ook voor niet vegans!

1990 Vegan Living
Krossener Straße 19
10245 Berlin

Afgelopen weekend stonden we nog op het ijs van de Grunewaldsee.

En nu komt de lente langzaam door. Ik kan niet wachten tot de zonnige dagen er eindelijk zijn!

Share: