Het voelde eeuwen geleden dat ik een Days in Berlin online zette, maar ik zag net dat het slechts 1,5e maand geleden was. Een zeer hectische anderhalve maand, zo was ik jarig, bezochten we Nederland, hadden we veel bezoek en ontdekten we veel leuke nieuwe restaurants. Niet zo’n fotogenieke maand maar wel een hele fijne met een hoop tips!

Samen met Emma  at ik eindelijk dumplings bij Marubi Ramen, en die waren echt to die for. Het bleek trouwens ook het begin van het eind, want ik heb nog nooit zoveel dumplings gegeten als deze periode.

Marubi Ramen
Schönhauser Allee 177

Daarna was het tijd voor koffie bij The Barn

The Barn
Schönhauser Allee 8

En spotte we nog wat street-art in een steegje vlak naast The Barn. Zo te gek hoe je in hofjes in Berlijn altijd de meest bijzondere dingen kan tegenkomen. Altijd even naar binnen glippen als het kan!

Ik was jarig! Mijn lieve lieve collega Eva (it’s all in the name ;) ) maakte deze chocolade brownietaart voor me <3

En we hadden bezoek uit Nederland. Daarmee dronken we bij de het Chinese restaurant Da Jia Le een glas Baijiu, alsof we weer even in China waren.

Da Jia Le
Goebenstr. 23

Aten we Koreaans bij WaWa (en ook weer, de dumplings!)

WaWa
Grunewaldstr. 10

En gingen we voor sushi bij een van mijn favoriete sushi-restaurants, Kuchi

KUCHI Mitte
Gipsstr. 3 (Auguststr.)

Mijn lieve zusje was ook in Berlijn en goddank komt ze weer met oud&nieuw want ik heb zin in wat quality time samen met Netflix. Het is altijd zo bijzonder, vroeger konden we elkaar wel wat aan doen, zo vaak hadden we ruzie, maar tegenwoordig is het een stuk rustiger en weten we precies wat we aan elkaar hebben.

Vroeger was de herfst altijd dé periode voor concerten maar sinds we in Berlijn wonen is dat soms iets minder het geval. Dit jaar was het gelukkig weer raak met last-minute gewonnen kaartjes voor Bear’s Den en onder meer nog een concert van Architects.

Daarna was het tijd voor een bezoek aan Nederland.
Ik zal daar misschien nog wel een keer een vlog van maken, die hectische weekenden in Nederland zijn echt een chaos maar ik zou ze voor geen goud willen missen. En natuurlijk moesten ook de nieuwe schapen van mama even geadoreerd worden.

Van de liefste kreeg ik voor mijn verjaardag een etentje bij Tim Raue. En echt wauw. Wauw! Dit was zo ontzettend goed, als ik eraan denk krijg ik nog steeds vlinders in mijn buik.

Tim Raue
Rudi-Dutschke-Straße 26

Mooi vooruitzicht trouwens: editie nummer 17 zit vol met kerstmarkten en onze eigen feestelijke kerstboom!

Share: