Per toeval kwamen we er afgelopen weekend ineens achter dat we hier al een half jaar wonen. Een mooi moment om eens de balans op te maken, mijn favoriete plekken van de stad met jullie te delen of wat tips&tricks te geven over emigratie, een bijzondere verhuizing of Berlijn in detail. Toch blijven die opties nog even liggen, een andere mooie manier om dat half jaar te vieren is namelijk om eindelijk ons bijna volledige interieur te laten zien.

Misschien hebben jullie her en der op Instagram al wat foto’s voorbij zien komen, kleine detailbeelden van ons fijne appartementje maar hieronder de volledige editie!

Meet Bauer, Jack Bauer.

hometour-berlin-008

Tot veel verdriet konden mijn boekenkasten niet in de woonkamer staan omdat het vrij klein en dus donker zou worden daardoor. Nu staan ze in de overloop en is het het eerste wat je ziet als je ons huis binnenkomt, ook wel zo knus.

hometour-berlin-001

Vanuit de hal loop je zo de keuken in. Onze studio is vrij klein maar door al het licht van buiten en de hoge plafonds lijkt het een stuk ruimer. En gelukkig paste mijn zo gewenste grote eettafel!
Het is trouwens nog wel even zoeken naar extra stoelen want een etentje geven voor meer dan vier man zit er nog niet echt in met maar twee ‘echte’ stoelen.

Oh en hoe gaaf is mijn gele pianokrukje?

hometour-berlin-004

Mijn vintage-kastje, gekocht op de vintagemarkt op Boxhagenerplatz waar hij vele malen groter leek dan in ons hoge, lichte appartement maar hij is nog steeds prachtig!

Aan de kledingkast rechts trouwens de shopper van By Gitte.

hometour-berlin-010

hometour-berlin-005

Onze woon- / slaapkamer.
Achter de bank staat ons bed nog, met een kleine loopruimte tussen de twee. Op deze manier hoefden we niet op zoek naar een roomdivider die het een stuk donkerder in huis zou maken.

hometour-berlin-009

Aan het voeteneind van het bed staat het bureau van de beste developer ter wereld (met zoals je ziet inderdaad twee beeldschermen, de nerd) en daarboven mijn favoriete deel van het huis: de plankjes met alles wat het ‘ons’ maakt.
Items met een verhaal en geschiedenis, boeken die me lief zijn, die ik nog moet lezen of die te mooi zijn om in de boekenkast te zetten.

hometour-berlin-012

hometour-berlin-007

hometour-berlin-002

hometour-berlin-006

En? Leuk om eens een blik te werpen in ons Berlijnse appartment(je)?

Share: