Eva heeft een nieuwe baan. Leuk voor Eva, maar minder leuk voor jullie en mij. Het aantal blogs dat de afgelopen week is gepubliceerd staat ongeveer gelijk aan de keren dat ik haar thuis heb gezien. Ok, dat is misschien een beetje overdreven maar het komt er op neer dat het te weinig is. Om te laten zien hoe het hier is zonder Eva kwam ik met het idee om gastblog te schrijven. Gewoon omdat het kan. Voor de lezers die mij niet kennen: ik ben Joppe. De vriend van Eva die nu dus alleen thuis zit.

Mijn dag begon  toen Eva al klaar was om weg te gaan. Niets van meegekregen maar ik was vervolgens wel wakker. Meestal start ik met 1 of 2 (of 10) afleveringen van een tv-serie. Ik ben nu opnieuw begonnen met 24. De serie draait om special agent Jack Bauer die ieder seizoen in precies 24 uur de wereld red. Een held dus. Op de foto hakt ie bijvoorbeeld een hand af van zijn collega omdat er een explosief met gifgas aan zijn arm vast zit. Het beschilderde kopje heb ik van Eva gekregen voor mijn verjaardag een jaar of 2 geleden. Let ook op de bobblehead achter de tv die ik voor haar heb gemaakt. Van een beetje DIY zijn wij dus niet vies!

jackbauer-768x1024

Na 1 aflevering had ik het deze keer wel gezien dus ging ik via mijn dagelijkse dosis Hay Day de was opruimen. Ik hou altijd non-matching sokken over, daarom heeft Eva een systeem aan de binnenkant van de kledingkast gemaakt: handig!

sokken-980x657

Naast het huishouden en tv kijken ben ik zelfstandig programmeur en werk ik thuis. Ik besluit eerst een paar rondjes Tetris Battle (RANK 51!) te spelen en te gaan stofzuigen.

tettrisstofzuigen-980x647

13:30: Ik vond een linkje naar een markt in Berlijn op zondag waar ze alleen maar Breakfast food hebben. Ge-ni-aal!

breakfast

Daar kreeg ik honger van dus snel een ontbijtje gemaakt als lunch.

lunch-980x735

Tijd om boodschappen te doen. In deze straat lijkt het net of de huizen scheef staan maar dat doen ze niet. Wisten jullie dat grachtenpanden in Amsterdam vaak wél iets naar voren staan? Op die manier kunnen ze bij verhuizingen makkelijker de spullen naar boven hijsen. Eva vertelde me dat een keer toen ze nog veel thuis was.

huizen-712x1024

Terug met de buit van vandaag: wijn voor Eva en bier voor Joppe. Het was in de aanbieding, hier doen we heel lang mee hoor ;)

wijnbier-1024x780

Zoete aardappel frieten zijn erg lekker. De vorige keer had ik ze eerst voorgekookt en daarna gebakken in een pan. Dat werd heel erg zacht en niet knapperig. Deze keer besloot ik te experimenteren met het bakken in de oven. Rechts heeft eerst 45 min in koud water gelegen en links niet. Beiden zijn besprenkelt in olijfolie, peper en zout. Uiteindelijk bleek het allemaal geen reet uit te maken. Beide opties kun je dus gerust gebruiken.

aardappel1-980x735

18:40: Eva is thuis! <3

Note van Eva: ik approve deze foto niet helemaal maar mocht niks veranderen dus hij staat er alsnog, maar dan wel klein.

evathuis-767x1024
Met mijn zoete aardappel ervaringen in het achterhoofd besloot ik ze als volgt te bakken:

RECEPT ZOETE AARDAPPEL FRIET

  • Snijden in stukken van 1×1 cm. Schil laten zitten!
  • Olijfolie erop, geen zout en peper
  • In de oven @ 180 graden en na 20 mins omdraaien. Verder een beetje kijken of het niet zwart wordt. Bij mij duurde het 40-45 minuten voordat ze klaar waren.

Klaar! Met fêtasalade:

eten-980x367

Na het eten, heb ik Eva nog even verrast met een glaasje wijn. Bij het ontwijken van het fotomoment stootte ze haar wijn om. Kan ze ook niets aan doen, het was een lange dag.

evawijn-767x1024

Tijd om te slapen dus :)

lucht-767x1024

Share: