Het is weliswaar begonnen als een hashtag op Twitter, maar omdat ik dagelijks verplicht tweeten nog een ver van mn bed show vind, hier als blogpost: mijn 17 favoriete momenten van 2017! Ik loop het jaar maar chronologisch door, anders wordt het zo’n chaos, met af en toe een extra moment voor een maandje meer of minder.

01. Januari – Wroclaw

Januari begon al goed met een bezoek aan Wroclaw halverwege de maand. Deze toffe Poolse stad (in Nederland bekend als Breslau) is slechts 3,5 uur rijden van Berlijn af en de perfecte keuze om even weg te zijn. Slenterend door de straten, keken we uit naar de kabouters, verbaasde ik me over de vele gekleurde huizen en dronken we veel lokale wodka (tsja, je bent in Polen of je bent het niet!).

02. Januari – Wroclaw pt 2

Iets waar we het nog regelmatig over hebben, is het moment dat tot deze foto heeft geleid. Het was onze laatste dag in Wroclaw en we liepen nog een rondje door de stad voordat we met de auto weer terug zouden gaan. Ik ben een groot fan van binnenhofjes en als het even kan, glip ik snel naar binnen als er een hek open staat. Zo ook hier. Joppe liep achter me aan en ineens hoorden we een harde metalen knal, mijn hart schoot in mijn keel.

Joppe had het hek vrij fanatiek achter zich dichtgetrokken en het was in het slot gevallen. Een klink was niet aanwezig. Panisch, ik zag mezelf al een nacht op een verlaten binnenhofje doorbrengen, rende ik rond van raam naar raam. En ineens: een afwaskeuken. Ik klopte fanatiek op het raam totdat een kok naar me toe kwam lopen. Met veel woeste gebaren en een steeds roder wordend hoofd, begrepen ze dat we opgesloten zaten en snelden ze ons tegemoet om te helpen.

03. Februari – Lunch voor The Boho Guide

The Boho Guide ging eind vorig jaar live en sindsdien ben ik officieel deel van dit team fijne mensen! Vanuit de hele wereld vullen we deze bohemian gids met alle bijzondere plekjes die we tijdens onze reizen tegenkomen. Als vertegenwoordiger in Berlijn, werd ik voor The Boho Guide uitgenodigd om uitgebreid te brunchen bij Neni. Dit was zo genieten dat we ter plekke besloten vaker een zondagmiddag te vullen met een brunch. Dat we dit tot nu toe nog steeds niet gedaan hebben, vind ik dan ook érg zorgwekkend!

04. Maart – Chemiewerk Rüdersdorf op herhaling

Ik was van plan in 2017 flink wat nieuwe abandoned locaties in Berlijn te bezoeken, en dat is deels gelukt. Tot ergens in de zomer heb ik volgens mij een stuk of vier, vijf nieuwe plekken kunnen afstrepen, hoe vet! Chemiewerk Rüdersdorf was weliswaar niet nieuw, ik was hier in de winter vorig jaar al eens, maar was wat mij betreft wel een van de hoogtepunten van maart ’17. Het was erg tof om hier eens in de lente te zijn, zonder verkleumd lijf, en het bezoek waarmee we waren maakte het alleen maar leuker.

Eigenlijk had hier nu een linkje naar een blog moeten staan, maar die staat nog niet online. Sorry!

05. April – VOLT

April was achteraf gezien best een bijzondere maand. Naast veel nieuwe dingen op professioneel gebied, vierden we in april ons jubileum. Zeven jaar tikten we dit jaar aan. Dat is gewoon een klein kind die al naar de basisschool gaat. Bi-zar! Om het te vieren, plande Joppe een zaterdag vol, waarin we eindelijk oesters aten bij KaDeWe, biertjes dronken in mijn favoriete wijk en als klapstuk aten bij VOLT.

06. April – Mauerpark

Op de valreep nog in april: op de 30ste ging voor Marjolein en mij een lang gekoesterde wens in vervulling en stonden we een dagje op Mauerpark. Het was zo’n ontzettend leuke dag dat we het er nu af en toe al eens over hebben wanneer we weer zullen gaan! Maar stiekem staat de vermoeidheid (je staat toch de hele dag buiten vier euro voor spullen te vragen die je net zo lief in de prullenbak smijt) me ook wel erg bij dus ik stel het nog een jaartje uit, denk ik …

07. Mei – SOFIA

Voor Joppe’s verjaardag gaf ik hem dit jaar een weekendje Sofia cadeau. En.wat.was.het.leuk! De stad heeft me zo ontzettend verrast, het is alternatief maar oud en prachtig, het is toeristisch maar niet té, het is mooi maar heeft ook een ruw randje, precies zoals ik mijn steden graag heb. De eerste blogs staan al online (onder andere over de verrassende hoeveelheid street art!), maar de mooiste (die over Buzludzha en de roadtrip daarheen) komt er nog aan!

08. Juni – Down The Rabbit Hole

Tijdens een van de late avondjes in Sofia, hakten we eindelijk de knoop door: we zouden naar Down The Rabbit Hole gaan! De dag erna hadden we alweer spijt en na een paar biertjes konden we niet wachten, dat getwijfel ging al die tijd zo door totdat het eindelijk eind juni was. Onze schnapsideen brengen ons altijd erg leuke momenten, maar dit was toch wel de leukste!

09. Juli – Een week Nederland

Meestal gaan we een weekendje naar Nederland en rijden we in drie dagen meer kilometers dan ooit te voren, we proberen iedereen te bezoeken en geen moment te verspelen. Dit jaar was het eens wat anders en waren we de laatste week van juli in Nederland. Dat betekende dat we ook eindelijk wat tijd hadden om naar het strand te gaan, over de bloeiende heide te slenteren en rustig met iedereen bij te praten.

10. Augustus – Schaf&Schlaf

Het enige dat jaar in jaar uit weer terugkomt in mijn ‘best of’-lijstjes, is Schaf&Schlaf. Dit jaarlijkse kampeerfeest organiseer ik op de boerderij van mijn moeder en is altijd een van de hoogtepunten van het jaar. De prachtige regenboog die we over de weilanden zagen op de laatste avond, was een prachtig eind van een fijn weekend!

11. September – Moderat

Het was even twijfelen tussen Moderat en Lollapalooza, maar uiteindelijk wint de eerste als muzikaal hoogtepunt van september. Ik krijg nog altijd kippenvel bij het beluisteren van hun live-album, zo zo zo vet!

12. September – Nieuwe tatoeage

Ik wilde al wat langer een tatoeage met kleur om mijn linkerarm, een beetje fijntjes en zacht (als tegenhanger van mijn zwerm dansende vogels op de andere arm). Toen ik zag dat Lena naar Berlijn zou komen, mailde ik haar diep in de nacht of ze nog een plekje vrij had. De bloemen ontwierp ze ter plekke en dit kunstwerkje is het gevolg. Ik ben nog altijd zo verliefd op mijn heide-boeketje!

13. September – Scot der Hund

Hét hoogtepunt van het hele jaar: de komst van Scot. Terwijl ik dit typ, ligt hij naast me op de bank met zijn pootjes ongegeneerd gespreid mijn kant op, iets wat ik van niemand accepteer, behalve van hem.

Hoe wij aan Scot gekomen zijn en waarom we hem geadopteerd hebben, lees je in deze blogpost.

14. Oktober – Krakow

Je kan wel zeggen dat ik totaal verliefd ben geworden op Polen dit jaar. Dat vierden we dan ook uitgebreid tijdens ons bezoek aan Krakow. Deze stad stond al erg lang op onze wishlist en ik besloot dat het begin oktober wel tijd was om deze maar eens in te lossen. Kan ik het samenvatten door te zeggen dat ik heel graag nog eens terug wil?

15. Oktober – Bruilofttaarten

Oh hemel, ik realiseer me nu pas dat het aantal taarten dat ik tot nu toe voorbij heb laten komen, letterlijk nul is. Daar komt hierbij wel echt verandering in! In oktober had ik de grote eer om bij de bruiloft van goede vrienden de taarten te verzorgen. Ik kan dit echt nog steeds niet geloven, zo’n bijzonder moment!

16. Oktober – Rügen

Ons allerlaatste weekendje weg van dit jaar, bracht ons naar Rügen. Het eiland in de Oostzee was een perfecte locatie om Scot mee naar toe te nemen. Hij genoot volop van de wind, het rennen op het strand en het uitgebreide hotelontbijt dat hij van Joppe’s bord jatte.

17. Persoonlijke groei

November en december hebben weinig echte hoogtepunten. Dit klinkt wat dramatischer dan het is, maar zo zit het wel. Sinds augustus ben ik officieel gediagnostiseerd met een burn-out en zelfs met die diagnose duurde het nog lang voordat ik daar helemaal aan toegaf, maar sinds november neem ik rust waar het nodig is en denk ik meer en meer aan mezelf.

Een mooi voornemen voor volgend jaar is dan ook om de burn-out te verslaan door meer aan mezelf te denken. Maar dit is nog wel een aparte blogpost waard, al zeg ik het zelf.

Wat was jouw hoogtepunt van 2017?

Share: