Nieuw jaar, nieuwe plannen. Of nouja, zo werkt het toch? Ik schreef vorig jaar al eens dat ik niet aan goede voornemens doe en daar sta ik nog steeds vierkant achter. Maar ik heb wel een mooi lijstje met dingen die ik altijd al eens heb willen doen in Berlijn, en wanneer beter dan de start van een nieuw jaar om daar eens mee te beginnen?

16 x Berlijnse bucket list

Status-update augustus ’17: 5/16

x 1. Bezoek Hamburger Bahnhof x
Dit museum staat al 2,5 jaar op mijn wishlist maar ik ben er nog steeds niet geweest. Belachelijk eigenlijk dat hij nu officieel op een bucket list moet, maar misschien is het een goede stok achter de deur.
Eindelijk ben ik op een warme zomerdag, ja echt waar, naar dit museum geweest! Een echte aanrader, vooral als de tijdelijke expositie jouw ding is, check van te voren even de website.
ο 2. Eten bij La Soupe Populaire
Nadat ik bij Tim Raue heb gegeten voor mijn verjaardag, wil ik ook écht eens naar La Soupe Populaire. December 2017 gaat hij weer open, dus het zal een race tegen de klok worden om het echt dit jaar te halen, maar ik doe mn best.
ο 3. Berlijnse Mauerweg fietsen
Veel vrienden van mij hebben deze al afgestreept en sinds afgelopen zomer kriebelt het bij mij ook. Hopelijk komen we er komende zomer aan toe! Ennehm, wel gewoon in etappes hoor, hoeft niet perse in één dag.
ο 4. Op de scooter door Berlijn
Dit hebben we al eens gedaan (is dit valsspelen?) en was zó tof dat we dit echt nog een keer moeten doen!

ο 5. Het Spreepark bezoeken
Dit wil ik al zo lang doen maar is er nog steeds niet van gekomen. Volgend voorjaar gaat het park weer open voor tours en ik móet echt mee!
ο 6. Olympisch dorp
Rondom het Berlijnse Olympische dorp en het stadion hangt voor mij nog een zweem van mysterie. Hopelijk kan ik beide volgend jaar eindelijk bezoeken!
ο 7. Eten bij Café Pförtner in Wedding
Misschien gastronomisch niet zo’n ultiem hoogstandje, maar waar kan je nog meer eten in een oude, vintage bus?
ο 8. Mijn club-wishlist afstrepen
Sisyphos, Wilden Renate, Griessmühle, Chalet en ga zo maar door. Ik hoef ze niet allemaal af te strepen, want let’s be honest: het is nog steeds niet helemaal mijn ding. Maar in de zomerse weekenden zou ik toch graag wat nieuwe dingen willen doen, waaronder fijne clubs ontdekken.

x 9. Het Pfaueninsel x
Picknicken en rondstruinen tussen de pauwen, perfect voor een zonnige zondag toch?
Tijdens het bezoek van mijn vader aan Berlijn, besloten we eindelijk naar het Pfaueninsel te gaan. Het was iets minder paradijselijk dan ik dacht, maar een fijn dagtripje uit de stad.
x 10. Oesters eten op de bovenste verdieping van KaDeWe x
Niks romantisch aan, maar oesters zijn altijd goed en de food-court van het KaDeWe zou legendarisch moeten zijn. Twee vliegen in één klap!
Ik dacht nog dat hier niks romantisch aan was, maar niets was minder waar. Voor ons jubileum (7 jaar!) nam Joppe mij als verrassing de hele dag mee op pad, we begonnen bij de oesterbar van de KaDeWe en het was ge-wel-dig! 
ο 11. Drie keer naar de OpenAir Cinema 
Omdat één keer wel erg gemakkelijk zou zijn: volgend jaar direct naar drie verschillende open air cinema’s!
ο 12. Spot de herfst bovenop de Siegesaule
Deze wil ik elk jaar bij het begin van de herfst beklimmen maar – je raadt het waarschijnlijk al – het is er nooit van gekomen. Dit jaar een moetje.

x 13. Thais eten in Thai Park x
In de zomer kan je in het Thai Park in Wilmersdorf ontzettend lekker eten. Althans, dat schijnt zo, ik ben er nog steeds niet geweest en dit jaar komt daar verandering in!
Al meerdere keren geweest, dit is zo’n geweldige plek! Echt een moetje als je in de zomer een weekend naar Berlijn komt.
x 14. Drie verschillende Abandoned Avonturen x
Drie lijkt wel het magische aantal maar omdat ik ook nog écht niet kan kiezen tussen bepaalde locaties, wil ik er komend jaar minstens drie doen. En daaronder het liefste nog een keer terug naar Chemiewerk Rudersdorf als het niet zo koud is.
Dit item ging veel soepeler dan ik had verwacht. In no-time heb ik drie abandoned locaties af kunnen strepen. De blogposts mét foto’s volgen natuurlijk nog. Klein tipje van de sluier: Rudersdorf was ook een van de drie en was in de lente nóg leuker!
ο 15. Eten bij Horváth
Horváth is naast Tim Raue ook een houder van twee Michelin sterren. En ja, een mens moet toch eten, dan maar meteen écht heel goed.
ο 16. Waterfietsen
Perfect voor in de zomer: waterfietsen bij Treptower Park.

Ik zal ‘m netjes gaan bijhouden – in ieder geval een poging doen tot – en de cirkeltjes aanvinken als ik iets mag afstrepen! Hopelijk kan ik eind 2017 terugkijken op een volle lijst!

Heb jij ook een bucket list gemaakt voor het nieuwe jaar?

Share: