En hier is hij dan.. *tromgeroffel* de eerste editie van de nieuwe EvainBerlin-rubriek Berlijnse Boeken! Er zijn zo ontzettend veel boeken te vinden vol tips over wat je écht moet zien in Berlijn, welke tours je écht moet maken en welke hotspots je zeker niet mag overslaan maar welke zijn nou de goede? Welke boeken moet je als liefhebber, bezoeker of inwoner van Berlijn nou echt in je boekenkast hebben staan? Ik zal in deze rubriek de wondere wereld van de Berlijnse Boeken betreden en per editie een boek uitlichten.

Deze eerste, feestelijke editie gaat over het CeeCee Berlin boek!

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-4

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-5

CeeCee Berlin

CeeCee Berlin is een goed bewaard publiek geheim. De website waar het allemaal mee begon en ook nog steeds om draait, heeft zijn vaste fanbase maar je zult ook nog een groot aantal mensen tegenkomen die er nog nooit van gehoord heeft.

Elke donderdag stuurt CeeCee Berlin naar zijn abonnees een nieuwsbrief (naar keuze in het Engels of Duits) met daarin hun allernieuwste, gecureerde vondsten in Berlijn. En denk dan niet alleen aan cafés of hippe winkels, ook mooie locaties, fijne evenementen of culturele must-do’s passeren de revu.

Verwacht je nou een wirwar van samengeraapte items, dan zit je goed fout. Sven Hausherr en Nina Trippel, de oprichters van CeeCee, hebben een vast team curatoren om zich heen verzameld die allemaal denken in de CeeCee stijl en sfeer. En in elke tip is weer dat bijzondere, authentieke sfeertje terug te vinden.

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-3

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-6

Het boek

Sinds oktober 2014 is er het CeeCee Berlin boek. Het is een gigantische, koffietafel-waardige bundel met prachtige fullpage foto’s, exclusieve tips, gastcolumns van Berlijnse designers en muzikanten en insiders advies van de CeeCee community.

Berlin for Berliners and would-be Berliners

Voor wie?

Je neemt het CeeCee Berlin boek zeker niet mee als je een weekend naar Berlijn gaat, daar is hij simpelweg te groot (en zwaar) voor. Maar voor iedereen die graag iets dieper Berlijn in wil duiken, die niet bij de vaste adresjes wil blijven en bijzondere, eigentijdse tips zoekt, is het CeeCee boek écht een must. Gebruik ‘m als naslagwerk voordat je naar Berlijn gaat en doe inspiratie op voor de hotspots die je zeker moet bezoeken.

CeeCee Berlin is ook te koop via Bol.com

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-1

Share: