Creative & culture

Berlijnse Boeken: CeeCee Berlin

En hier is hij dan.. *tromgeroffel* de eerste editie van de nieuwe EvainBerlin-rubriek Berlijnse Boeken! Er zijn zo ontzettend veel boeken te vinden vol tips over wat je écht moet zien in Berlijn, welke tours je écht moet maken en welke hotspots je zeker niet mag overslaan maar welke zijn nou de goede? Welke boeken moet je als liefhebber, bezoeker of inwoner van Berlijn nou echt in je boekenkast hebben staan? Ik zal in deze rubriek de wondere wereld van de Berlijnse Boeken betreden en per editie een boek uitlichten.

Deze eerste, feestelijke editie gaat over het CeeCee Berlin boek!

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-4

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-5

CeeCee Berlin

CeeCee Berlin is een goed bewaard publiek geheim. De website waar het allemaal mee begon en ook nog steeds om draait, heeft zijn vaste fanbase maar je zult ook nog een groot aantal mensen tegenkomen die er nog nooit van gehoord heeft.

Elke donderdag stuurt CeeCee Berlin naar zijn abonnees een nieuwsbrief (naar keuze in het Engels of Duits) met daarin hun allernieuwste, gecureerde vondsten in Berlijn. En denk dan niet alleen aan cafés of hippe winkels, ook mooie locaties, fijne evenementen of culturele must-do’s passeren de revu.

Verwacht je nou een wirwar van samengeraapte items, dan zit je goed fout. Sven Hausherr en Nina Trippel, de oprichters van CeeCee, hebben een vast team curatoren om zich heen verzameld die allemaal denken in de CeeCee stijl en sfeer. En in elke tip is weer dat bijzondere, authentieke sfeertje terug te vinden.

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-3

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-6

Het boek

Sinds oktober 2014 is er het CeeCee Berlin boek. Het is een gigantische, koffietafel-waardige bundel met prachtige fullpage foto’s, exclusieve tips, gastcolumns van Berlijnse designers en muzikanten en insiders advies van de CeeCee community.

Berlin for Berliners and would-be Berliners

Voor wie?

Je neemt het CeeCee Berlin boek zeker niet mee als je een weekend naar Berlijn gaat, daar is hij simpelweg te groot (en zwaar) voor. Maar voor iedereen die graag iets dieper Berlijn in wil duiken, die niet bij de vaste adresjes wil blijven en bijzondere, eigentijdse tips zoekt, is het CeeCee boek écht een must. Gebruik ‘m als naslagwerk voordat je naar Berlijn gaat en doe inspiratie op voor de hotspots die je zeker moet bezoeken.

CeeCee Berlin is ook te koop via Bol.com

blackbirds-and-blossom-berlin-books-ceecee-1

Leave a Comment

Comments (16)

 1. Goede tips. Mooie foto’s. Kortom, een geweldig boek. Het weet de sfeer van Berlijn heel goed over te brengen. Doet het ook goed als cadeautje ;-).

 2. Ik vind dit nu al een leuke rubriek! Sowieso ben ik door jou véél enthousiaster geworden over Berlijn. Al die toffe dingen die je laat zien :)

  1. Aaah kom dan maar snel weer langs! En wat leuk om te horen, er komt ook zeker nog een 2e, 3e en 4e editie! :D

 3. Supergaaf boek zeg! Ook prachtige foto’s… Ik zou echt weken van te voren gaan uitzoeken wat de leuke adresjes zijn, haha. Toen ik in Berlijn was met mijn vriend leek het ons een goed idee naar het hostel te lopen vanaf het station… Het Generator aan de buitenkant van de stad… We liepen ook echt pal langs Alexanderplatz en hebben dus niets meegekregen van de stad, enkel flatgebouwen en verlaten fabrieken. Zo stom!

  1. Aah wat jammer! Nou is Alexanderplatz ook wel een beeetje een moetje (kleine troost) dus dieheb je in ieder geval gezien ;) Maar jammer is het wel, snel terug en dan naar alle leuke hippe hotspots!

 4. Hmz, ben net terug uit Berlijn en nog altijd enthousiast. Elke keer ontdek ik weer nieuwe mooie plekjes. Dus dit boek gaat zeker op mijn verlanglijstje.

   1. Hoi Eva weet jij ook bij welke boekwinkel ik het boek kan kopen? Ik heb het boek nl nodig als cadeau en bol heeft een hele lange levertijd.
    Ik heb volgend weekend een feestje.
    Groetjes Sandra

Scroll Up