Berlijn is altijd een plaatje: zomer, lente, winter of herfst, de stad speelt prachtig met de mooie kleuren die elk seizoen met zich meebrengt. De lentes en zomers zijn kleurrijk, de groene parken lijken licht te geven onder de warme zomerzon en de street-art is nog kleurrijker dan normaal. Het witte van de winter past perfect bij de Berlijnse alt-bau en hoge nieuwbouw. De herfst is geel, de kleur die voor mij gelijk staat aan Berlijn.

Als het een zonnige herfstdag is, kan ik dan ook niet wachten om naar buiten te gaan. Dan loop ik het liefste midden door de gele herfst, Berlijn op z’n best. Dit keer gingen we naar Südgelände, een park in Zuid-Berlijn. Marjolein tipte deze locatie al eens in haar blogpost met mooie Berlijnse herfstwandelingen, en daar heeft ze zeker gelijk in.

Het park ligt ten westen van Tempelhof en is gebouwd op een voormalig rangeerterrein dat na de Tweede Wereldoorlog niet meer gebruikt werd. De oude bestemming van park Südgelände is nog goed zichtbaar, je loopt over de sporen heen, komt een oude locomotief tegen en ook de rangeerschijf ligt nog in het park.

Toen Joppe en ik net in Berlijn woonden, bezochten we dit park een keer per toeval. We huurden een middag een scooter en reden van hot naar her totdat we ineens bij Südgelände terecht kwamen. We stapten af en keken onze ogen uit. Zo erg Berlijn, alles komt samen: de geschiedenis, de street-art die nog dagelijks nieuw wordt gezet en natuur midden in de stad. Ons nieuwe huis is een kwartier fietsen van het park, dus tijdens een van de zeldzame zonnige herfstdagen van de afgelopen weken, besloten we er eens heen te fietsen voor een nieuw bezoek. En wat was het mooi!

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-1

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-20

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-4

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-6

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-19

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-8

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-10

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-11

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-12

in-het-bos

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-18

blackbirdsblossom-autumn-walk-Sudgelande-2

Zoals je misschien weet, is natuurfotografie niet helemaal mijn ding maar ik vond het zó leuk om te doen!

Ben jij ook zo’n fan van de herfst en zijn zonnige dagen?

Share: