[:nl]We zitten in Berlijn, in een van de meest bruisendste steden van Europa, we genieten en weten dat we échte stadsmensen zijn en hier voorlopig echt niet meer weggaan. Maar toch knaagt er een ‘maar als ik later groot ben..’-gevoel aan me. Want dan ziet mijn leven er heel anders uit.

Als ik later groot ben wil ik namelijk met Joppe wonen op een boerderij. Scandinavië trekt ongelooflijk veel maar voelt tegelijkertijd onhaalbaar en totaal onrealistisch, Nederland of Duitsland zouden de realitischere opties zijn.

Op die boerderij lopen acht kippen rond, een stuk of zeven schapen en geiten, minipaarden bezetten ook het weiland samen met één koe en tussen alles door rennen nog twee honden en een stuk of drie katten. Fruitbomen die in het voorjaar en de zomer volschieten met bloesem en verse vruchten. Een grote groentetuin waar we onze eigen groente verbouwen, van boontjes tot aardappels, uien en kool. Ineens eten we meer groente dan we ooit eerder gedaan hebben en genieten er zoveel meer van nu het uit onze eigen tuin komt.

Een tuin die hoort bij een klusboerderij die we een jaar daarvoor gekocht hebben. Een half uur van een stad vandaan, niet te ver weg en niet te dichtbij. Een oude, grote boerderij met twee zijgebouwen en veel opknapwerk. Samen klussen voor een langere periode, iets totaal eigen maken en tegelijkertijd genieten van het samenzijn is mijn grootste droom. Een van de grootste projecten is om het huis zelfvoorzienend te maken. Zonnenpanelen op het dak, een doucheafvoer waarmee het water opsparen voor de toiletten, een waterrad dat energie opwekt en warm water dat van de collectoren op het dak komt en waarvan de leidingen door de muren lopen om het huis direct te verwarmen.

Op het erf staat een oud busje waarmee we elke zomer op pad gaan om door heel Europa te kamperen. Tussen het genieten door schrijf ik veel, neem ik eindelijk tijd voor mijn grootste dromen (wellicht vertel ik hier nog wel eens over) en werkt Joppe als superdeveloper bij een tof bedrijf.

Als ik later groot ben, dan weet ik ’t wel![:]

Share: