Het was een chaotische dag, en dat is nog zwak uitgedrukt. Na een lange tocht waarbij alles mis ging en we elke trein mogelijk misten, kwamen we aan in Eberswalde. Op naar een oude papierfabriek, een verlaten locatie die al heel lang op mijn wishlist stond. Jammer genoeg bleek, eenmaal daar aangekomen, dat hij nog even op die wishlist zou blijven staan… De aanwezigheid van de eigenaar van het terrein en bijbehorende hond deden ons besluiten weer rechtsomkeert te maken. We baalden flink maar besloten dan maar naar het Kinderkrankenhaus in Weißensee te gaan, een te gekke locatie!

Het ziekenhuis wordt ook wel het Zombie Hospital genoemd, gelukkig is hij in het echt een stuk minder eng dan zijn bijnaam doet vermoeden. Marjolein en ik sprongen over het hek (wat in het echt een stuk minder soepel ging dan het nu doet vermoeden …) en stonden direct middenin de bende. Want in tegenstelling tot Beelitz-Heilstätten is dit Krankenhaus totaal in verval geraakt. Gelukkig ging het ons niet om het gebouw zelf maar wilden we deze locatie heel graag zien vanwege de alom aanwezige street-art.

Vooral het werk van street-artist Original is aanwezig in het Kinderkrankenhaus. Volledige kamers hebben van hem een totale make-over gekregen. Zo zie je geen vervallen, grijze muren maar bloemetjes, bananen, bliksemschichten, cupcakes en ga zo maar door! Om elke hoek ligt weer een verrassing op je te wachten… in welke kamer zou je nu weer terecht komen? Word je overvallen door tientallen dennenbomen of vliegen de worteltjes je om de oren met her en der een klein konijn?

Wat is jouw favoriete kamer? Ik ga voor de cupcakes!

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -010

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -009

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -008

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -007

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -001

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -006

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -005

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -004

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -003

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -002

Abandoned - Weissensee - Kinderkrankenhaus -011

Share: