Travel & hotspots

Abandoned Adventures: Middelbare school in China

Onze trip naar China was in veel opzichten een bijzondere vakantie. Niet alleen omdat het de eerste keer was dat we het land bezochten, omdat we daar waren vanwege een bruiloft of omdat we zoveel speciale momenten hebben meegemaakt, maar ook vanwege de middag we een oude, verlaten school bezochten.

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

Terwijl we in de auto zaten, van het treinstation naar het hotel, vroegen Jess en Felix naar mijn hobby om abandoned gebouwen te bezoeken. In de omgeving van Yingtan zou namelijk genoeg te zien zijn, oude fabrieken en flatgebouwen of de oude school waar Jess op had gezeten. Hoe gaaf!

We hadden het er nog meermaals over om de school te bezoeken en na een middag dumplings eten, doken we in de auto en gingen we met een klein groepje op zoek naar haar oude school.

De meest bijzondere abandoned trips zijn de locaties waar je nog goed aan kan zien waar ze ooit voor gebruikt zijn. Deze school sloeg echt alles. De lunchtafels, de kleine bureautjes en ook enkele schriften waren nog zichtbaar in de klaslokalen. Meermaals moest ik mezelf knijpen, ik liep hier echt rond, in China, in een school. Wauw wauw!

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

De scholen in China zijn vaak wat verder gelegen uit een dorp of stad. Als je uit een rijke familie kwam, kon je dichterbij huis naar school en dus ook ’s avonds weer naar huis, maar veel kinderen gingen naar een school wat verder weg en sliepen daar ook doordeweeks.

Dit schoolterrein had dan ook meerdere gebouwen voor de studenten om in te slapen. Met zes studenten deelden ze één slaapkamer met kleine bijbehorende badkamer.

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

Abandoned high school in China - Yingtan

China stond voor mij vooral gelijk aan het leren kennen van een nieuwe cultuur, nieuwe gebruiken en heel veel bijzondere mensen. Het rondlopen in een oud schoolgebouw, waar kinderen echt hebben rondgerend en in de kantine hebben gegeten, waar ze sliepen in stapelbedden en aan de tafeltennistafels hebben gespeeld, was zo gaaf.

Ik wil snel meer posts over China delen, over Shanghai, Yingtan, het ontzettend lekkere eten, dingen die je écht moet doen en nog veel meer. Het plan was om dat eerst te doen, maar ik kon écht niet meer wachten en wilde deze foto’s met jullie delen!

Leave a Comment

Comments (16)

 1. Dat moet echt zo’n onwijs gave ervaring zijn geweest! Alles nog zo mooi in tact en Jess die over haar eigen herinneringen kon vertellen. Dat maak je niet iedere dag mee! De foto’s vind ik ook echt fantastisch <3.

  1. Nee geweldig he? Hoop ook echt nog eens te gaan en dan samen met haar zoveel meer toffe plekken te kunnen zien!

  1. Ja man! Gewoon doen! Ik vind ’t in die hele grote gebouwen ook nog wel eens eng maar met een groepje mensen, durf ik dan wel weer ;)

 2. Ik word alleen al enthousiast door hoe je het omschrijft en ik heb echt niks met abandoned gebouwen haha. Ik heb ook nooit interesse gehad in China of Japan ofzo, maar de laatste tijd klinkt het toch wel interessant om te bezoeken! De foto’s zijn ook heel tof!

  1. Aah wat lief! En ik had vroeger ook nooit wat met Azië maar ik krijg er geen genoeg van sinds ik een keer in Thailand ben geweest maar China is helemaal een geweldig! Zoveel bijzondere, verschillende plekken dat je je echt weken kan vermaken.

 3. Wow, gaaf die verlaten gebouwen in China. Lijkt mij ook een aparte ervaring. Tot nu toe alleen spookdorp Doel; ook met verlaten gebouwen. Bijzonder.

 4. Wat heb je dit mooi vastgelegd! Ik hou heel erg van verlaten plekken. Het lijkt mij heel bijzonder om door deze school rond te lopen!

  1. Thanks Rowan! Deze school was misschien ook wel de meest bijzondere plek die ik ooit heb gezien hoor, vooral omdat het in China was ook, dat bedenk je ook écht niet van te voren!

Scroll Up