Uiteten in Berlijn, het is iets wat we veel doen want uiteten gaan kan net zo duur zijn als thuis zelf koken. Ik wilde daarom graag wat van mijn favoriete plekken met jullie delen maar elk restaurant los is ook weer zo heftig dus vanaf nu ga ik ze bundelen in de nieuwe, soort van, rubriek ‘5 x .. in Berlijn’

In deze eerste editie van 5 x in Berlijn: fijne restaurants!

berlin-tips-5-restaurants-crackers001

berlin-tips-5-restaurants-crackers002

berlin-tips-5-restaurants-crackers003

berlin-tips-5-restaurants-crackers004

Crackers

Crackers is dé nieuwe hotspot van Berlijn. Althans, zo zegt men. En meestal zijn dat de plekken die ik oversla maar in dit geval ben ik erg blij dat Marjolein voorstelde hier samen met Emma uit eten te gaan.

Het restaurant, verstopt achter een grote ijzeren hek in een steegje van de Friedrichstraße, is hip en chique maar niet op het absurde af. De inrichting is stijlvol en de banken en stoelen zou ik het liefst direct mee naar huis nemen, om over het prachtige bestek nog maar te zwijgen (goud/koper-achtig, hallo!). Een restaurant waar je met veel liefde wat meer betaalt omdat het eten zo ongelooflijk goed is, zonder al te veel poespas maar gewoon van begin tot eind goed. Ik at er voor het eerst ceviche en bij het zien van de foto komt die overheerlijke smaak weer even terug. Dan heb je het goed gedaan.

Crackers
Friedrichstraße 158
Crackersberlin.com

berlin-tips-5-restaurants-schneeweiss003

berlin-tips-5-restaurants-schneeweiss004

Schneeweiß

In onze wijk, Friedrichshain, heb je een paar restaurants die bekend staan om hun standaard goede en klassieke keuken. Schneeweiß is daar eentje van. Om eerlijk te zijn trok hij me nooit zo vanwege de ontzettend witte (goh, what’s in the name) inrichting maar toen mijn moeder hier was, besloten we daar eindelijk maar eens de zo geroemde schnitzels te eten. En het is jammer dat het eten het níet sexy doet op de foto want het was ongelooflijk lekker. Dus geloof me maar gewoon en ga hier een keer heen!

Schneeweiß
Simplonstraße 16
Schneeweiss-berlin.de

berlin-tips-5-restaurants-o001

berlin-tips-5-restaurants-o002

Ø

Deze kan je je misschien nog wel herinneren uit mijn video-post van vorige week. Ø is gevestigd aan de Meringdamm, een straat waar je sowieso eens doorheen moet lopen als je in Berlijn bent, al was het maar om alle zijstraatjes te ontdekken!

De stijl van de keuken hobbelt een beetje van hot naar her met wat standaard specials als fish&chips, steaks en burgers maar daarnaast hebben ze ook nog overheerlijke wisselende gerechten.

Ø
Mehringdamm 80
oeberlin.de

berlin-tips-5-restaurants-cocoro001

berlin-tips-5-restaurants-cocoro002

Cocoro

I love Asian food! Oké, thats out there. Joppe krijgt zelfs al een punthoofd van mijn eeuwige antwoord ‘Thais? Japans?’ als hij voorstelt uiteten te gaan. Maar ik krijg er echt geen genoeg van. Toen we dus laatst over Mehringdamm liepen, richting die Ierse pub naast Ø (het zit allemaal in het filmpje!) en op zoek waren naar een plek om te eten, belandden we al snel bij Cocoro.

Een iets duurder Aziatisch restaurant dan je misschien normaal zou kiezen hier in de stad. Vaak ben je voor een euro of 5, 6 wel klaar met een hoofdgerecht maar bij Cocoro wil je de dumplings als voorgerecht écht niet overslaan en de hoofdgerechten zijn ook onwijs goed en een stuk verrassender dan weer een bak curry met rijst.

Cocoro
Mehringdamm 64

berlin-tips-5-restaurants-osmans001

berlin-tips-5-restaurants-osmans002

berlin-tips-5-restaurants-osmans003

berlin-tips-5-restaurants-osmans005

berlin-tips-5-restaurants-osmans004

Osmans Töchter

Een restaurant waar ik na de eerste keer met veel liefde een week later nog een keer zat. Als je in Berlijn denkt aan een Turks restaurant denk je al snel aan snel, fast-food, camping-tafels en een lichtbak achter de balie. Osmans Töchter is een ander genre, luxe, knus, gezellig en dus ook wat prijziger. Je eet hier dan ook geen döner maar bijzondere mediterraanse gerechten met een klassieke inslag.

Osmans Töchter
Pappelallee 15
Osmanstoechter.de

5 x … in Berlijn

Voila, 5 tips om wat duurder uit eten te gaan in Berlijn!
Maar maak je geen zorgen, ook burgers, Aziatisch, Italiaans, cheap, streetfood en nog veel, veel meer 5 x in Berlijn-edities staan op de planning!

Share: