Mijn pagina met Berlijn hotspots is continu in verandering. Maar zelfs ik kom er niet aan toe om elke nieuwe favoriet toe te voegen, laat staan dat ik verwacht dat jullie er elke dag kijken of er weer iets nieuws is. Dus heb ik besloten om af en toe in een blogpost een paar nieuwe favoriete adresjes te delen. In deel één: Ungeheuer, Facciola, Khwan en meer!

  • Ungeheuer

Het voelt niet goed om een ander restaurant bovenaan deze lijst te zetten. Ungeheuer is by far mijn favoriete plek in Berlijn op dit moment. Niet alleen voor een geweldig diner maar ook voor taart & koffie of een uitgebreide brunch ben je bij Ungeheuer aan het juiste adres!

De eerste keer dat we in dit restaurant in Neukölln aten, was voor mijn verjaardag afgelopen oktober en het was meteen een goede match dankzij de laid back vibe en de fijne keuken. Je eet uitgebalanceerde haute cuisine in een restaurant dat qua uitstraling een Berlijnse bar had kunnen zijn. Het voelt alsof je thuis wordt getrakteerd op de lekkerste gerechten, geen opgedirkt gedoe maar relaxt en ongedwongen, een match made in heaven.

Ungeheuer
Emser Straße 23, 12051 Berlin

  • Facciola

Facciola is een van mijn favoriete wijnbars in Berlijn. Ik ontdekte ze voor het eerst toen ik nog in Kreuzberg werkte en na een lange werkdag snakte naar lekker eten en wijn, en sindsdien ben ik al meermaals teruggekomen. Je voelt je meer dan welkom als je binnenkomt en dat gevoel gaat niet meer weg. Als je vervolgens ontzettend lekkere anti-pasti en gnocci voor je neus krijgt met de meest lekkere wijncombinaties, dan kan je mij als een van je vaste klanten tellen!

Facciola
Forster Str. 5, 10999 Berlin

  • Khwan

Ik heb nog nooit zoveel Thais eten gegeten als sinds onze verhuizing naar Berlijn. De stad zit vol met Thaise restaurants waar je voor vijf euro een bord curry kunt krijgen en waar de summer rolls zo goedkoop zijn dat je ze er zelf niet voor zou kunnen maken. Het zijn restaurants waar alles een beetje hetzelfde smaakt, niet erg en perfect voor een snelle lunch, maar het is alles behalve authentiek Thais, en dat miste ik toch wel. En toen ontdekte ik Khwan. Thais eten zoals Thais eten bedoeld is. Hier geen vijf euro curry maar geweldig gegrild vlees, gefermenteerd varken, verse salades en gegrilde groentes. En het allerbeste? Alles is gemaakt om te delen!

Als je net als ik een grote fan van Thais eten bent, moet je hier écht gaan eten!

Khwan
Revaler Str.99, 10245 Berlin

  • Populus Coffee

Volgens mij kan je je wel even bezig houden met de restauranttips hierboven, toch? Tijd voor iets anders dus: koffie. Of beter gezegd: koffie met taart! Je verlangen naar beide wordt beantwoord bij Populus Coffee. De koffie wordt in house geroosterd en geserveerd met de lekkerste zoetigheden. Ben je meer toe aan iets hartigs? Geen zorgen, de lunchgerechten zijn ook om van te smullen!

De locatie aan de Maybachufer maakt Populus Coffee het perfecte adresje voor een zonnige namiddag, geniet van een heerlijke koffie terwijl je in alle rust mensen kunt kijken.

Populus Coffee
Maybachufer 20, 12047 Berlin

  • Kollo

Dit lijkt een beetje een vreemde eend in de bijt, het is namelijk geen café of restaurant en een foto heb ik ook niet, maar toch kom ik misschien wel één keer per week in Kollo terecht en kan ik het met recht mijn favoriete plek in Berlijn noemen. Kollo is een bar in de Bergmannkiez in Kreuzberg en is eigenlijk alles behalve fancy, maar juist omdat het dat niet is, voel ik me daar zo prettig. De grote ruimte staat vol met jaren vijftig stoeltjes, het bier is er goedkoop en de Mexikaners zijn ontzettend goed (trust us, we hebben ze al in veel te veel bars geprobeerd!). Daarnaast kan je er ook nog eens flammkuchen en tortillas (met kaas!) bestellen terwijl je een biertje drinkt, perfect dus om een avondje door te brengen.

Kollo
Chamissopl. 4, 10965 Berlin

Coming up …

Terwijl ik bezig was met het schrijven van deze post, schoten me steeds meer andere favorieten binnen, die komen allemaal in de volgende edities! Mocht je ondertussen al wensen hebben of willen weten waar ik het liefste ga ontbijten of wat mijn favo bioscoop is in Berlijn, laat dan een reactie achter en ik zal mijn best doen in de volgende posts de beste tips te geven!

Share: