De eerste editie van mijn favoriete Berlijnse hotspots was een groot succes en het zijn nog steeds een paar all-time favourites (shout-out naar Ungeheuer) die ik daar heb genoemd, maar het werd tijd voor een tweede editie. Deze editie is wat meer zomers met mijn favoriete ijszaak en een biergarten, maar uiteraard ontbreken de nodige restaurants ook niet!

Berlin Hotspots tips from a local

Berlijn hotspots tips

 • Jones Ice Cream

  Jones is al geruime tijd een van mijn favoriete adresjes in Berlijn. Deze ijszaak heeft niet alleen overheerlijk huisgemaakt ijs maar maakt ook zelf zijn wafels en oh.my.god, die zijn lekker! Jones Ice Cream heeft een zaak gevestigd in Schöneberg maar staat ook regelmatig op verschillende foodmarkten met hun te gekke foodtruck en is daarnaast elke donderdag aanwezig op Street Food Thursday in Markthalle Neun.

  Jones Ice Cream
  Goltzstraße 3, 10781 Berlijn

 • Lode & Stijn

  Lode & Stijn stond al extreem lang op mijn wishlist, en wat was een beter moment om die in te lossen dan tijdens on 8-jarig samenzijn? Lode & Stijn leent zijn naam aan de twee eigenaren, Lode en Stijn. De twee Nederlanders openden de moderne bistro enkele jaren geleden en serveren verschillende kleine gerechten (bitterballen!!) of een, door de chef samengesteld, vijf-gangen menu. Als je zin hebt in iets speciaals, kan ik aanraden om je te laten verrassen door de overheerlijke combinaties in het menu, doe daar de wijnbegeleiding bij en je avond kan helemaal niet meer stuk!

  Lode & Stijn
  Lausitzer Straße 25, 10999 Berlijn


 • 1000 Grad

  1000 Grad is de verrassing van dit jaar! Het restaurant, gevestigd aan de niet-zo charmante Kurfürstendamm, serveert namelijk ontzettend lekker Aziatisch eten. Kleine gerechtjes om te delen. Van vis tot vlees en ontzettend lekkere vegetarische opties. Oh en dan de cocktails die ze erbij serveren, to die for! Je kunt meer lezen over 1000 Grad op The Boho Guide.

  1000 Grad
  Kurfürstendamm 90, 10709 Berlijn

 • Da Jia Le

  Sinds ik naar China ben geweest (note to self: hier moeten nog minstens twee blogposts over verschijnen…) ben ik helemaal verslaafd aan Chinees eten. En nee, dan niet het Chinese eten zoals je dat in Nederland kent, maar écht Chinees eten. De keuken van de gestoofde aubergine, van de frisse dumplings en kleine pannenkoekjes. Ik ben echt nu al aan het watertanden. En, geloof het of niet, op nog geen vijf minuten loopafstand van ons huis, vind je het Chinese restaurant Da Jia Le, met exact al die gerechten die ik zo lekker vind. Match made in heaven!

  Da Jia Le
  Goebenstraße 23, 10783 Berlijn

 • Birgit & Bier

  Voor de al wat langere lezer van mijn blog, is Birgit & Bier waarschijnlijk geen nieuwe tip. Deze biergarten stond namelijk ook al in mijn top 5 favoriete biergartens in Berlijn. Maar ik wil ‘m hierbij toch nog een extra plekje geven in deze post, we hebben er namelijk laatst weer een ontzettend fijne middag doorgebracht, een middag die ons festivalfeelings gaf, lekker in het zonnetje genieten van een koud biertje terwijl er op de achtergrond fijne muziek gedraaid wordt (80’s hits, beter kan niet toch?!). Een ideale plek om een zomerse dag door te brengen!

  Birgit & Bier
  Schleusenufer 3, 10997 Berlijn

Mocht je wat verzoekjes hebben, bijvoorbeeld naar mijn favoriete park, hotel of bioscoop in Berlijn, laat dan een reactie achter en ik zal mijn best doen in de volgende posts de beste tips te geven!

Share: