Op het moment dat je al liefkozend de ‘Biergartenkoningin’ genoemd wordt en collega’s op maandag vragen naar welke biergarten je dat weekend geweest bent, kan je je conclusies trekken. Het leek me dus wel eens tijd om vijf van mijn favoriete Biergartens in Berlijn met jullie te delen. Al was het maar omdat ik de foto’s zo heerlijk vind.

Beergartens in Berlijn

Een van de fijne dingen aan Berlijn vind ik de grote hoeveelheid buitens die er zijn: parken, strandbars en biergartens, ze maken het wonen in deze stad nog nét een stuk fijner. En mocht je die laatste nou direct associëren met grote worsten en literpullen bier, gecombineerd met dirndls en dronken gejoel, dan staat je nog een verrassing te wachten. De biergartens in Berlijn zijn namelijk fijne plekken om met een biertje of saftschörle even te ontsnappen aan de drukte.

In onze twee jaar in Berlijn, en ook tijdens de tripjes toen we nog in Nederland woonden, hebben we al meerdere biergartens bezocht. De een was direct een overduidelijke favoriet en bij de ander bleef het bij één biertje. Mijn vijf favoriete biergartens deel ik hieronder met je, bezoek deze zeker eens als je in Berlijn bent!

Top 5 Beergartens in Berlin - cassiopeia-1

Top 5 Beergartens in Berlin - cassiopeia-2

Top 5 Beergartens in Berlin - cassiopeia-3

Top 5 Beergartens in Berlin - cassiopeia-4

Cassiopeia

Een oude favoriet waar we nog steeds graag komen is Cassiopeia, gevestigd op het RAW Gelände is het niet zomaar een normale biergarten. Midden in de tuin staat namelijk een grote oude watertoren die is omgetoverd tot een klimmuur, achterin is een skatehal te vinden en op het terrein wordt in de zomer vaak een openlucht bioscoop georganiseerd. Maar dat is nog niet alles… Cassiopeia is het gehele jaar door ook een toffe concertlocatie waar ze in een vrij kleine zaal altijd de leukste bands programmeren!

Cassiopeia
Revaler Str. 99
cassiopeia-berlin.de

Top 5 Beergartens in Berlin - Schleusenkrug-1

Top 5 Beergartens in Berlin - Schleusenkrug-2

Top 5 Beergartens in Berlin - Schleusenkrug-3

Schleusenkrug

Schleusenkrug is misschien de meest toeristische van dit rijtje maar daarom niet minder fijn. Deze biergarten, die een stuk groter is dan hij lijkt, is door zijn ligging vlak aan het Landwehrkanaal en het randje van Tiergarten een perfect eindpunt na een zomerse wandeling door het park. In de Schleusenkrug krijg je overigens niet alleen te drinken, er wordt gebarbecued en ook kan je verse flammküchen en pasta’s en salades bestellen.

Schleusenkrug
Müller-Breslau-Straße
schleusenkrug.de

Top 5 Beergartens in Berlin - Ponte Rosa-1

Top 5 Beergartens in Berlin - Ponte Rosa-2

Top 5 Beergartens in Berlin - Ponte Rosa-3

Top 5 Beergartens in Berlin - Ponte Rosa-4

Kurhaus Ponte Rosa

Deze biergarten was totaal onbekend voor me voordat we verhuisden naar ons nieuwe huis. Nu is het echter de plek waar we wekelijks wel even een avond te vinden zijn. Ponte Rosa is niet overspoeld door toeristen, de gasten zijn buurtbewoners die daar lekker genieten van het zomerse avondzonnetje en een goede pizza.

Kurhaus Ponte Rosa
Kreuzbergstraße 42B
kurhaus-ponte-rosa.de

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-1

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-2

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-3

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-4

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-5

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-6

Top 5 Beergartens in Berlin - birgit&bier-7

Birgit & Bier

Een allernieuwste favoriet en ik krijg er geen genoeg van. Twee vrienden vierden hier onlangs hun verjaardag en tijdens mijn eerste bezoek liep ik direct met open mond een paar rondjes over het terrein. Kan je je nog herinneren dat ik een keer een post schreef over de Ruin Pubs in Boedapest? Daar doet Birgit & Bier een beetje aan denken en dan nog meer! De tuin is één grote ontdekkingsreis langs verschillende kleine terrasjes, kamers en bars, daaraan grenzen meerdere ruimtes waar dj’s allerlei soorten muziek draaien zodat je pas weer weg wilt als de zon opkomt.

Birgit & Bier
Schleusenufer 3
birgit.berlin

Top 5 Beergartens in Berlin - Rosis-1

Top 5 Beergartens in Berlin - Rosis-2

Top 5 Beergartens in Berlin - Rosis-3

Top 5 Beergartens in Berlin - Rosis-4

Rosi’s

Rosi’s is een beetje vergelijkbaar met Birgit & Bier maar dan in het klein. De tuin gaat begin mei open maar het gehele jaar door staat Rosi’s bekend vanwege zijn club waar in twee verschillende zaaltjes feesten worden georganiseerd. Maar die tuin, jongens… die tuin! De foto’s zeggen wel genoeg. Denk daar nog lekkere taarten, pizza en hamburgers bij en je snapt waarom dit zo’n pareltje is.

Rosi’s
Revaler Str. 29
rosis-berlin.de

 

Natuurlijk zijn er ook nog de grotere, bekende biergartens zoals Prater in Prenzlauerberg of Cafe am Neuen See in Tiergarten, maar ik hou juist van de wat kleinere, knusse locaties met festivalesque aankleding.

Ben jij al eens in een Berlijnse Biergarten geweest? En wat is jouw favoriet?
Share: