“Liefje?”, ik draai me om onder ons warme dekbed, was al een beetje weggedommeld maar ben toch wel benieuwd wat hij wil vragen zo in het donker, “Wat zou je er van vinden om eerst heel veel geld te verdienen en dan een jaar op wereldreis te gaan voordat we écht gaan beginnen met dingen doen?”. Voor velen zou dit misschien bijna net zo mooi zijn als een aanzoek of de vraag wanneer aan kinderen te beginnen maar het enige wat ik kan denken is ‘NEEE!’, en waarom? Dat leg ik hieronder eens even haarfijn uit.

1. Ik woon in Berlijn, mooi zat, heftig zat, avontuurlijk genoeg. Doei;
2. Je had altijd na de middelbare school of HBO van die mensen die dan ‘op reis’ gingen omdat het kon.. Ik wist altijd precies wat ik wilde doen dus deed dat. Als ik nu zou gaan voelt dat in mijn hoofd een beetje als de eerste breukjes in mijn quarterlife crisis en ik vind de verhuizing naar Berlijn wel voldoende bewijs daarvan;
3. Ik wil een vast plekje vanuit waar ik leef;
4. Dat gezeul met alles;
5. Of nouja.. Alles.. je neemt natuurlijk alleen een een backpack mee met het belangrijkste en that’s it;
6. EN WAT NOU ALS IK DAN AL MIJN BOEKEN UIT HEB!?
7. Of als, zoals ongetwijfeld zal gebeuren al mn shit kwijt, stuk of gestolen raakt. Wat dan?!
8. Wereldreis staat gelijk voor mij aan poepen in een gat in de grond waarvan je blij mag zijn als er geen slangen in zitten die in je billetjes kunnen bijten;
9. Ineens ben je niet meer zes uur van je lievelings mensen verwijderd maar nog veel langer. Ik trek dat niet een jaar lang;
10. Ik heb nogal een moeilijke buik (TMI TMI) en in de hitte raar eten eten is geen succes;
11. Ik ben sowieso nogal van de lente en herfst dus tropische dingen zijn niks voor mij;
12. Om over de rare tropische beesten nog maar te zwijgen;
13. Ik hoef helemaal niet de hele wereld te zien. Ik heb een heel duidelijk, vast lijstje met delen van de wereld die ik wil ‘ontdekken’ en dat is allemaal heel goed haalbaar in meerdere losse reizen;
14. Waar moet je daarna nog heen?!
15. Straks vergeet iedereen wie ik ben omdat we zo lang weg zijn, whuuu;
16. Ik blijf liever iets langer op één plek om daarna weer naar huis te gaan en vervolgens een half jaar later nog een soort gelijke reis te maken naar een andere plek;
17. Zo zou ik dus graag een roadtrip door Scandinavië maken, een jaar later eentje door Amerika, nog een reisje door Azië en that’s it;
18. Mag je dan wel gewoon lekker uitslapen en de hele dag in bed doorbengen waar ik zo van kan genieten op vakantie?
19. Ik kan niks met hostels. Ik wil een appartement, hutje of hotel. Ik wil me niet volledig moeten aankleden als ik ’s nachts naar de wc moet of wakker worden omdat een kamergenoot dronken aan het snurken is;
20. Zie je mij al lopen? Op rare slippers met een rare broek want jurkjes kruipen op met een backpack, in de hitte, zweet overal, muggenbulten op mn hoofd, armen en benen waar overigens overal meters haar staat omdat ik al weken niet fatsoenlijk heb kunnen douchen;
21. Ik, met mijn 26 jaar, ben te oud voor die waanzin;

Maar waarschijnlijk stel ik me gewoon heel erg aan en kondigen we over een jaar ineens aan tóch op reis te gaan, want ja.. zo gaat het dan ook wel weer.
Share: