Goed, je hebt er cultuur, je hebt er onwijs lekker eten, je hebt er vriendelijke mensen en een prachtige omgeving maar het meest epische van Boedapest zijn de ruin pubs. Deze kroegjes zijn namelijk kenmerkend voor de Hongaarse hoofdstad en maken de avondjes er zo, zo fijn.

Ik schreef eerder al een lijstje met dingen die je echt moet doen als je in Boedapest bent. Daar stipte ik de ruin pubs ook al even aan, maar nu ik afgelopen zomer weer een hoop nieuwe heb ontdekt, vond ik dat deze wel hun eigen post verdienden.

Ruin Pubs Budapest - Instant

Instant

De allereerste ruin pub die me van onze eerste Boedapest-vakantie het meeste bijstaat. Favoriet plekje in de stad. Cocktails kosten weinig, bier nog minder. Ze hebben zelfgemaakte limonade (een must, komt nog een recept-blog van!) en de meest geweldig aangekleedde kamers. Elke kamer heeft een andere dj met een andere muziekstijl en in de kelder zijn regelmatig drum&bass-feestjes.

Instant
Nagymező utca 38

Ruin Pubs Budapest - Szimpla

Szimpla

De meest epische ruin pub in Boedapest. Verreweg de meest grote, absurde ruimte waar je ooit bier zult drinken. Alles staat vol met de meest waanzinnige aankleding. Hangende kabouters, halve auto’s die omgebouwd zijn tot zitboots, planten, een telefooncel met een bewegende robot, een kamer vol computerschermen en ga zo maar door. Alles wat je op de rommelmarkt vindt, hangt daar aan de muur of het plafond. De sfeer is daardoor absurd, uniek en ook erg gezellig. Je zit echt in een bijzondere kroeg en zo voelt het ook.
Szimpla is de oudste ruin pub in de stad en staat dan ook op veel tip-lijstjes. Hij kan op die van mij daardoor ook niet ontbreken, maar je kunt er beter niet op een vrijdag- of zaterdagavond heen.

Szimpla
Kazinczy St 14

Ruin Pubs Budapest - Ankert

Anker’t

Hip, stijlvol en strak. Anker’t zit, net als alle ruin pubs, in een leegstaand oud pand maar waar de meeste gebruik maken van alle verdiepingen heeft Anker’t alleen de begaande rond in gebruik. Daardoor heb je om je heen veel meer het gevoel van dat verlaten, oude pand waar je eigenlijk gebruik van maakt. Het draagt onwijs bij aan de hippe sfeer. En ja, die hippe sfeer.. daar betaal je wel voor. Vooral de cocktails zijn er wat duurder dan gebruikelijk in Boedapest maar zeker een fijne plek om je avond te beginnen.

Anker’t – Anker Klub
Anker köz 1-3

Godor Klub

Godor Klub bestaat uit een club ondergronds en een grote pub in het Erszebet Ter-park, vlakbij de Dom. Dat clubben kan me eerlijk gezegd gestolen worden (hallo ik ben ook geen achttien meer en met daggeren krijg ik Joppe echt niet eerder mee naar huis) maar die plek in het park is erg fijn! Het hele park verandert na vier á vijf uur ’s middags in één groot terras. Er zijn ongeveer drie bars verspreid over het terrein en ‘ondergronds’ is nog een groot plein gecreëerd waar je, voor de ingang van de club, in de openlucht zit. De prijzen voor de drankjes zijn hier wat hoger, maar je zit er dan ook wel erg centraal en ontzettend relaxed. Het kan wel behoorlijk druk zijn trouwens, soms heb je mazzel als je nog een stoeltje kan veroveren, dus met kans op graszitten: trek geen sexy wit huispak aan.

Godor Klub
Erszebet Ter – Király utca 8-10

Ruin Pubs Budapest - Ellato Kert

Ellátó Kert

We gingen erheen voor de taco’s. En dat was de beste keuze ooit. Die waren namelijk onwijs goed: goedkoop, goed gevuld met verse ingrediënten en té lekkere dipsaus erbij. De kleurige aankleding maakt het pand als relaxt eetzaakje helemaal af. Na de taco’s gingen we naar de overkant maar je kunt ook hier tot diep in de nacht biertjes drinken. Geen wilde stapavond maar relaxt in de warme zomeravond buiten zitten? Ellátó Kert is de place to be!

Ellátó Kert
Kazinczy St 48

Share: